Tésztatorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 citrom héja (esetleg kevés a levéből)
  • 2 tojás
  • 1 teafilter a főzővízbe
  • bármilyen kifőtt tészta (kb. 25 dkg – kicsit több vagy kevesebb, nem számít)

Elkészítés:

A tésztát al dente megfőzzük   Közben a túrót, a tejfölt, 3 kanál cukrot, a citromhéjat összekeverjük, majd kóstolgatjuk, hogy elég édes-e, kell-e bele még cukor. Beletesszük a szükséges mennyiségű cukrot, majd jöhetnek a tojások.   Beleforgatjuk a tésztát, kivajazott tepsibe vagy tortaformába öntjük, és 180 fokon kb. 40 percig sütjük (attól függ, mennyi a tészta a tepsiben). 30 perc után már ellenőrizgethetjük tűpróbával.