Káposztás tészta

Hozzávalók:

  • 40 dkg Soós Fodros Kocka tészta
  • 100 dkg zöld, gyalult fejes káposzta
  • 1 mokkáskanál őrölt bors (színes bors)
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • ízlés szerint só (rózsaszínű)

Elkészítés:

A káposztát legyaluljuk, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomjuk a levét.  A zsiradékot megmelegítjük, megpirítjuk benne a cukrot, hozzáadjuk a káposztát, és kevergetve addig pirítjuk, míg színe barnásra változik, ekkor megborsozzuk.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, jól lecsurgatjuk, és összekeverjük a káposztával. Forrón tálaljuk, borssal, porcukorral, ízlés szerint.